PUUNHOITOPALVELU JUHA GRÖNROOS PUUNHOITOPALVELU JUHA GRÖNROOS

HOITOTOIMENPITEET

Rakenneleikkaukset

Nuorten puiden rakenneleikkauksilla voidaan ohjata puiden kasvua ja edesauttaa hyvän ja kestävän rakenteen muodostumista. Näin mm. varmistetaan, että puun kasvaessa sen oksakorkeus muodostuu kasvupaikkaan sopivaksi, eikä varttuneesta puusta tarvitse tehdä isojen oksien poistoja. Rakenneleikkaukset voidaan aloittaa kun taimi on kunnolla juurtunut, yleensä parin vuoden päästä istutuksesta. Hoitoleikkaukset suunnitellaan ja ajoitetaan usealle vuodelle, jolloin kerralla poistettavan oksamassan määrä voidaan pitää maltillisena.

Hoitoleikkaukset ja latvustuennat

Varttuneille puille tehdään hoitoleikkauksia, kuten kuivien ja huonokuntoisten oksien poistamista ja latvusten keventämistä. Näin puun elinaikaa voidaan lisätä ja samalla puiden ulkonäkö kohenee. Puista saadaan myös turvallisempia, kun ennaltaehkäistään huonokuntoisten oksien ja haarojen aiheuttamia riskejä ihmisille ja omaisuudelle. Latvustuennoilla voidaan estää haarojen repeytymistä. Hoitotoimenpiteillä puiden elinikää voidaan pidentää huomattavasti. Hoitoleikkaukset suunnitellaan ja toteutetaan aina tapauskohtaisesti, ottaen huomioon puulaji, sen kunto ja sijainti. Hoitoleikkaukset tehdään tyypillisesti kiipeillen tai nostokorityönä.

Ota yhteyttä, jos tarvitset apua puiden elinvoimaisuuden ja turvallisuuden varmistamiseen liittyvissä asioissa.

P.S. Omena- ja muiden hedelmäpuiden leikkaukset kuuluvat palveluvalikoimaan! Puiden leikkausaika on joko keväällä tai keski- tai loppukesällä.
Täältä löytyy tyypillisimmät puiden ja pensaiden leikkausajat.